fbpx

Välj rätt Trangiakök

 

  1. Välj storlek! Med eller utan kaffepanna?
  2. Vilket material vill du ha? Utgå från stekpannan i första hand.
  3. Vilken brännare? Välj mellan sprit eller gas.
  4. Våra övriga kök

 

1. Storlek – Det klassiska stormköket

 

Large 25 , för 3-4 personer.
Alla kök innehåller två kittlar, 1,75 och 1,5 liter, en stekpanna Ø220 mm, vindskydd (övre och undre), spritbrännare, tång samt rem. 

 

Small 27, för 1-2 personer.
Alla kök innehåller två kittlar, 1,0 liter vardera, en stekpanna Ø180 mm, vindskydd (övre och undre), spritbrännare, tång samt rem.

 

Med eller utan kaffepanna?
Alla kök i serie Large 25 går att få med kaffepanna, 0,9 liter. I serie Small 27 kan du köpa varianterna med spritbrännare och kaffepanna inkluderat, 0,6 liter. De med gasbrännare kommer endast utan kaffepanna pga platsbrist. Du kan såklart köpa gasbrännaren separat och använda den som vanligt.

2. Material

 

Ultralight/UL

Vårt avancerade basmaterial. Aluminium är ett lättviktsmaterial med god värmeledningsförmåga. Ultralight aluminium (UL) är en legering som kallas 5005, den är 50% starkare än vanlig aluminium och tack vara det kan materialet göras tunnare och köken blir lättare. Vikten är numera lägre än motsvarande Titan som vi hade tidigare.

Nonstick 

”Teflon” som det också kallas, används främst i stekpannan men du hittar det även i kärlen. En beläggning som ger en perfekt yta för stekning med minimalt fett. Det är enkelt att diska eftersom ingenting fastnar. Nonstick är ett mindre tåligt material så därför bör man endast använda trä eller plastredskap i dessa kärl. Man bör även skydda kärl & stekpanna vid transport. Vårt Nonstick är en PTFE typ som är fri från PFOA

 

Hardanodized/HA

Hårdanodosering är en ytbehandlig som gör ytan hård och reptålig. Skyddar mot slitage och korrosion som kan uppstå på aluminium. Det är något lättare att rengöra än UL. Vikten är detsamma som UL eftersom behandligen tränger in i materialet, det är alltså ingen beläggning som kan flagna av. HA ersätter vår serie i Titan då vikten är lägre och ytan är lika hård.

Duossal 2.0/D

Vårt unika superlaminat. En perfekt kombination av två material i ett, aluminium på utsidan för bra värmespridning och rostfritt stål på insidan pressas samman under högt tryck. Detta gör kärlen reptåliga och lätta att rengöra. Duossalkärlen är slitstarka och går snabbt att värma upp. Tjocklek på materialet är totalt 0,8mm, rostfritt stål 0,3 och aluminium 0,5 mm.  Här har du robusta kärl för riktig matlagning utomhus!

 

3. Brännare

 

Spritbrännare

Spritbrännare för alkoholbaserade bränslen som t.ex Tenol, T-sprit ,T-röd eller Rödsprit. Lätt att använda tack vare den enkla konstruktionen. En fyllning (max. 2/3 av brännaren) brinner i ca. 25 min. Kokar 1 liter vatten på ca 10 min . Spritbrännaren kan användas med alla Trangia stormkök i serie 25+27 , Trangia Triangel (400333) ,Häll (100230) och Mini Trangia (100285)

Gasbrännare

Gasbrännaren är lätt att använda, har en snabb koktid och håller kokkärlen sotfria. Kokar 1 liter vatten på ca 3,5 min. Används med  propan/butan gasbehållare med gängade ventil. Gasbrännaren passar i  Trangia stormkök i serie 25+27 . Kan även användas i Trangia Triangel 400333 samt Fyr 100230. (Passar ej i Mini Trangia 100285).

 

 

 

4. Våra övriga kök

 


Spritbrännare med häll
En bra variant att ha om man bara behöver en värmekälla och vill använda sina egna kastruller & stekpannor som man har hemma i köket.

 

Mini Trangia – för 1 person
Komplett kök med spritbrännare. Kastrullen rymmer 0,8 l. Praktiskt och kompakt.

 

Trangia Triangle – för 1-2 personer
Vindskydd i tre delar och hållare för brännare. Komplettera med spritbrännare eller gasbrännare  och använd med valfria kärl

 

LÄS MER!

I vår webshop hittar du alla våra kök >>>
Så här använder du ditt kök, skötselråd & tips >>>
Läs mer detaljer om våra brännare och vilka bränslen man använder >>>