trangia event

Trangia Event

Att inspirera och uppmuntra människor till att ta sig ut i naturen är vår passion, men med det har vi också ett stort ansvar att lära ut vad vi kan och främja ansvarfull friluftsturism. Friluftsliv är för alla och genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna sänka tröskeln för fler att ta sig ut. En chans att lära sig något nytt, socialisera och inspireras av varandra.

Foto: Peter Svanberg
5/5
lina

Välkommen på inspirationsföreläsning med Lina Hallebratt, årets kvinnliga äventyrare 2015 & 2020!

Var: Trangia fabriksbutik Trångsviken, Sverige
När: Torsdag 5/5 kl. 18.00

FULLBOKAT!

Äventyraren och Trångsviksbon Lina Hallebratt älskar att vara ute på långa turer tillsammans med sina hundar. Hon har under det senaste decenniet spenderat mer tid ute på tur runt om i världen, än hemma. En tur kan ha ett eller flera inslag av vandring, cykling, turskidåkning, hundspann eller paddling för att nämna några. 2015 blev Lina Årets kvinnliga äventyrare för sin bedrift att som första person genomföra ett trippelband, dvs skida svenska fjällkedjan, paddla längs hela svenska kusten och vandra svenska fjällkedjan. 2020 fick hon återigen den prestigefyllda utnämningen – hundarna var givetvis med på båda turerna.

Fjällfararnas Vita band kallas sträckan mellan Grövelsjön i Dalarna och Treriksröset i norr när man färdas längs den vintertid. Det är ingen specifik led utan man kan själv välja sin väg utifrån några geografiska hållpunkter. Lina har färdats denna sträcka som är runt 1400 km åtta gånger, senast nu i vintras då hon körde hundspann tur och retur med åtta Alaskan Huskies. Vad äter man egentligen när man är ute och bor i tält under två månader vintertid? Och hur löser man vattentillgången? Det och mycket annat kommer vi få veta under kvällens föreläsning där Lina kommer dela med sig av sina erfarenheter från sina Vita bandet turer men också andra turer runt om i världen.

Gofika ingår och pengarna för kvällen går direkt till Linas duktiga hundar!

Varukorg