Pontus Karén

Jag vill inspirera andra att laga annat än korv med bröd

– Att laga mat ute är inte något jag fått med mig hemifrån, det är något jag upptäckt själv.

Som professionell kock drivs jag av att väcka nyfikenhet för råvaror och matlagningsmetoder. Jag växte inte upp i någon friluftsfamilj och har inga direkta minnen av matlagning ute, mer än korv med bröd.

Det är på senare år som har jag hittat ut i naturen med min matlagning och nu jobbar jag som matkreatör och fotograf.

Pontuskaren

Jag vill inspirera andra till att laga lite roligare maträtter utomhus genom att dela med med mig av det jag lärt mig under alla år som kock.

Mina favorit stunder med Trangiaköket är fina dagar ute i Funäsdalen där jag numera bor med min familj. Får nypa mig i armen varje gång, det känns nästan overkligt att ha tillgång till stunder som dessa. Tack vare Trangiaköket kan jag göra det jag älskar mest med den finaste utsikten i världen. Jag hoppas att min dotter får med sig många fina minnen av att laga mat i naturen.

/ Pontus Karén
Matkreatör och Fotograf
@pontus.karen

Varukorg