Hike in colours

Skrivet av Malin Bergman

Hike in colours

Det gäller att ta vara på den korta tid då höstfärgerna sprakar i den svenska naturen för vips så är det som bortblåst, bokstavligt talat.

För några veckor sedan teamade Trangia upp med Astrid Wild och Adventure Stories för en gemensam vandring upp till Totthummeln i Åre. Ett evenemang öppet för allmänheten att anmäla sig till, med ett gemensamt syfte om att få folk att ta sig ut, och samtidigt skapa ett tillfälle att träffa nya människor.

Det kan nämligen kännas svårt att hitta gemenskap i det fartfyllda individsamhälle vi lever i idag, vilket förmodligen var en av anledningarna till att den här dagen blev väldigt uppskattad. Trangia och Astrid Wild, ett företag som gör funktionella och stilrena outdoorkläder för kvinnor, hade sen en tid tillbaka diskuterat om att göra något tillsammans. Så när denna möjlighet dök upp var vi inte sen på bollen! Camilla, som representerade Adventure Stories var den som guideade gruppen under dagen, vilket hon gjorde med bravur. Adventure Stories är ett populärt initiativ skapat av kvinnor – ämnat för alla, vars syfte är att inspirera och motivera, att få människor att ta sig ut i naturen på olika äventyrsresor, stora som små.

Innan vandringen samlades alla på parkeringsplatsen utanför Tott Hotell och trots höstmarknader och andra happenings i byn så var uppslutningen god. Vissa av deltagarna var bekanta sedan innan medan andra var nyinflyttade till Åre/Östersund, alla med ett gemensamt intresse för friluftsliv. Från Team Trangia blev vi fyra stycken. Vi kommunicerade eventet internt vilket resulterade i att två av våra medarbetare hakade på. Sammantaget blev vi ett gäng på cirka 25 personer som skulle komma till att lära känna varandra under dagen.

Det kändes i luften att sommar blivit höst och när vi kom upp på toppen var kroppen redo för en värmande lunch. Vi delade upp de medtagna köken på grupper om tre, där vi lagade en Indisk dahl-gryta med naanbröd tillsammans. De förhackade ingredienserna skickades runt sinsemellan grupperna och man sneglade ofta på gruppen bredvid för att se vilket steg i matlagningen de låg till. Härliga konversationer och många skratt delades under lunchen, som avslutades med kaffe, te och choklad medan hundarna fick springa lösa, innan vi packade ihop och gick ner igen.

Vi kom tillbaka ner från fjället med nya bekantskaper och massor av ny energi. Chattgrupper skapades, bilder delades och några möttes till och med upp för middag och en kväll på stan efteråt. Med det sagt så ser vi fram emot nästa äventyr. Kanske ses vi där?   

Varukorg