
Vår Produktionsfilosofi
Vi ska hela tiden bli bättre
Det behövs 50 olika moment för att tillverka ett Trangiakök. Ändå tar det bara sex minuter. Med 60 års erfarenhet och förfining av verktyg och metoder, är det kanske inte konstigt att vi blivit bra på det vi gör.
Från råmaterial till komplett kök på sex minuter
Och vi fortsätter envist att fundera på nya, ännu bättre sätt att tillverka. För att förenkla, bli snabbare och för att göra ännu bättre produkter. En del som besöker oss i Trångsviken blir överraskade av vår produktion. Kanske är det blandningen av mekaniskt och modernt som väcker uppseende. För så är det, en del maskiner är riktiga trotjänare, någon till och med från 1950-talet.
Men samtidigt förfinade och anpassade med en rad reglage och specialverktyg för att vara ännu mer lämpade för sina specifika moment. Och parallellt med dessa väl inkörda exemplar, moderna robotar som underlättar flöden och hantering. Samtliga övervakade och manövrerade av erfarna och kunniga medarbetare.
“Vi är stolta över vår produktion. Över att vi tillverkar i Trångsviken, med högsta kvalitet. Det tänker vi fortsätta med”
Vår produktion i bilder
PLATTA DISKAR – Det mesta av vårt råmaterial kommer till Trångsviken som platta diskar.
RUTIN & KÄNSLA – Hälften av våra medarbetare har jobbat i fabriken i 20-25 år, andra har börjat på senare tid. TÄNGER – I automatpressen förvandlas band av aluminiumlegeringen Ultralight till tänger. HÖGT TRYCK – Kastrullen trycks ut med 50 tons tryck i en hydraulpress. STÄNDIGA FÖRBÄTTRINGAR – Vi funderar konstant på hur vår produktion kan bli smartare, mer rationell och förfinad. DETALJER – Det är inte alltid häftiga nyheter – men även en vass kant som blir mjukare gör en produkt trevligare att använda. SPRITBRÄNNAREN – Sätts ihop av 8 olika delar. Knappt synlig för användaren finns en veke av 100% bomull som ger brännaren dess effekt. MADE IN JÄMTLAND – Trångsviken har alltid varit viktig för Trangia. Det var här allt började och vi har inga planer på att flytta.