Prova på Vanlife

Skrivet av Malin Bergman

Vanlife

Vanlife är en rörelse som fullständigt exploderat i popularitet de senaste åren. De flesta av oss vill leva ett friare liv, mindre begränsade av bolån, arbetsåtanganden och räkningar, men är vi redo att downsiza till ett liv i en van? 

Tidigare i år teamade Trangia upp med startupföretaget Småland Campers, ett företag som hyr ut små husbilar utrustade med Trangia kök. 

Tidigare i år teamade Trangia upp med startupföretaget Småland Campers; ett företag som hyr ut små husbilar, utrustade med dubbelsäng, värme och ventilationsaggregat, Trangiakök och de allra nödvändigaste köksredskapen. Ett billigare alternativ till att hyra husbil, samt en möjlighet att uppleva vad vanlife livet handlar om, även om det bara är för en dag. 

Konceptet “Vanlife” började växa i popularitet under 2018, men små husbilar har man kunnat hyra utomlands sedan lång tid tillbaka. De små husbilarna är ombyggda från begagnade men välservade skåpbilar med lågt miltal. “Det känns som ett bättre alternativ än att köpa nya bilar”, säger Christian, som är mannen bakom startupföretaget som är först med att erbjuda upplevelsen i Sverige. Christian som först upptäckte Vanlife fenomenet på Island, visste direkt att han ville ta det till Sverige. De mindre husbilarna är billigare att hyra, billigare att köra, och lättare att hitta övernattningsparkering för. Att den är liten gör också att man kan köra in på mindre vägar och där hittar man i allmänhet de bästa smultronställena! Christian hoppas att hans mini campers kommer kunna möjliggöra att fler får uppleva naturen på det sättet han fick på Island.

Alla uppskattar ett pålitligt kök som inte går sönder

Det är mest unga som hyr de små husbilarna, eftersom det är billigare än en vanlig husbil men med samma möjlighet att övernatta på flera platser. Nyfikna turister från Australien, Nya Zeeland, Frankrike, Tyskland och Sverige har varit mycket nöjda med upplevelsen hittills. “Alla gav väldigt bra feedback på Trangiaköken”, säger Christian. “Alla uppskattar ett pålitligt kök som inte går sönder.”

Alexander Hall Photographer

Mer information om Småland Campers, finner du på deras hemsida.

Varukorg