Trangia moment – en utomhuskokbok

Skrivet av Hanna Hervall
Lancering kokbok

Trangia Moment

I juni lanserades Trangias första kokbok, Trangia Moment – Ett samarbete mellan Trangia och utekockarna Nathalie Spjälle och Eric Tornblad. Boken finns numera på både svenska och engelska.

En kokbok är något som efterfrågats av många av Trangias användare och nu är den äntligen här!

Men det är inte vilken kokbok som helst, i Trangia Moment finns alla de där små detaljerna som lägger grunden för en lyckad tur, även om man skulle ha otur med vädret. Trangias samarbetspartners är erfarna utomhuskockar, som delar med sig av tips om vad man kan förbereda hemma för att göra matlagningsupplevelsen utomhus så smidig och njutbar som möjligt. Det har inte lagts något fokus på matens vikt eller hållbarhet för långturer, detta är inte en sådan kokbok. Syftet med Trangia moment är att inspirera fler till att hitta ut och laga lite annorlunda mat än vad man kanske är vad vid. I boken finns något för alla smaker!

Syftet med Trangia moment är att inspirera fler att hitta ut”

En varm sommarkväll i juni samlades alla som varit med att skapa kokboken vid en grillplats vid Storsjön. Nathalie och Eric, som skapat recepten till boken, fick laga och smaka på varandras recept med hjälp av fotograf och designer Sara Gärdegård som gjort kokboken med hjälp av medarbetare från Trangia. Kokboken, som finns både på svenska och engelska, hittar du i vår webbshop.

Lancering svenska kokboken

Kokboken fotograferades under förra årets kallaste dagar, men maten smakar lika gott sommar som vinter. Just denna kväll lagades Erics ‘stekta grönsakstortillas’ till middag och Nathalies ‘karamelliserad banan med havrecrunch och bär’ till efterrätt. Recepten hittar du såklart i kokboken!

Kokboken

Eric Tornblad

Hanna och Nathalie

Varukorg