Lucie och Isabell

Skrivet av Malin Bergman
Lucie and Isabell

Lucie och Isabell

Trangia har de senaste åren gått från att vara den lokala metalltillverkaren till det stora friluftsmärket som lockar människor av skäl som sträcker sig långt bortom lönechecken. Många av våra medarbetare har en stark passion för naturen och är ovärderliga ambassadörer för varumärket. Först ut, Lucie och Isabell.

Lucie och Isabell, båda relativt nya till Trangia, lockades till företaget för dess starka fotfäste inom outdoor branschen och de flexibla arbetsvillkoren. Lucie, ursprungligen från Tjeckien, blev förälskad i den Jämtländska naturen efter sin masterexamen i ekoteknik och hållbar utveckling vid MITT Universitetet i Östersund, och ville stanna i Sverige och arbeta med något relaterat till hennes utbildning och personliga intresse. Isabell studerade till undersköterska men blev utbränd efter bara 6 månader och sökte förändring i livet. Som arbetsgivare är Trangia mån om att anpassa arbetsförhållanden efter medarbetarnas liv, och inte tvärtom, vilket är högt uppskattat hos alla anställda.

“Fantastiska kollegor och flexibilitet anpassat efter människorna, är något vi värdesätter högt”

När vi först nämnde idén om att introducera våra användare och kunder till personerna bakom varumärket på det här sättet, var både Lucie och Isabell snabba att räcka upp handen! Efter en kall och regnig jämtländsk sommar lyckades vi pricka in en lucka med fantastiskt väder i augusti, och bestämde oss för att ge oss ut och paddla SUP. 50 minuter från fabriken, i södra Årefjällen, ligger Ottsjön. En perfekt plats för paddling och pannkakor med extra allt!

Lucie and Isabell
Lucie and Isabel
Lucie and Isabell
Lucie and Isabell

Lucie och Isabell gjorde både amerikanska och vanliga pannkakor. Det finns många recept på amerikanska pannkakor, men receptet på Lucie och Isabells pannkakor hittar du längst ner på sidan. Två gasspisar användes för att kunna reglera värmen, eftersom pannkakor lätt fastnar eller bränns när man steker dem.

Lucie and Isabell
Lucie and Isabelle

Lucie och Isabells pannkakor med extra allt

Portioner: 2
Förberedelser: 10 min
Tillagning: 40 min

INGREDIENSER

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör till stekning
sylt, bär eller frukt till servering
jordnötssmör, grädde och pekannötter till topping

SÅ HÄR GÖR DU

Förbered hemma:

1) Blanda mjöl och salt i en bunke.
2) Vispa i ägg och hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
3) Vispa i resten av mjölken och äggen.
3) Häll över smeten på en flaska.

Utomhus:

1) Stek tunna pannkakor i lite smör, för varje pannkaka, i en stekpanna.
2) Bred på sylt och rulla ihop.
3) Toppa med bär, frukt, jordnötssmör, lönnsirap, grädde och pekannötter.

Njut av pannkakorna och dela gärna din #trangia_moment med oss!

Varukorg