Madeleine Jönstam

Skiftet mellan årstider och en ryggsäck packad med säsongens råvaror inspirerar mig!

– Mat är kärlek och värme och något jag gärna skapar i naturen.

Jag heter Madeleine Jönstam och är frilansande mat och livsstilsfotograf med ena foten i Stockholm och den andra på väg mot nästa äventyr.

Jag kommer från en familj där vällagad mat alltid varit på tapeten. Min mamma älskade att stå i köket och laga mat och hemma hos mina ungerska morföräldrar stod långkoken alltid och puttrade på spisen i många timmar. Mat ska lagas med värme och kärlek, det har jag fått med mig av min mamma.

Mitt skapande sker gärna i naturen, jag älskar att laga mat och att kunna göra det ute lyfter upplevelsen till en annan nivå. Enkelheten och samspelet mellan det vilda och det vackra, skiftet mellan årstider och en ryggsäck packad med säsongens råvaror, det inspirerar mig! 

Madeleine Jönstam
Madeleine Jönstam
Madeleine Jönstam

Att laga mat i naturen är för mig väldigt rogivande, och de olika elementen i naturen gör att man tvingas vara mer närvarande. En nypa frisk luft är en ingrediens jag ofta använder mig av när jag vill skapa något riktigt gott!

Mitt favorit minne med Trangia köket är ifrån en sommarkväll tidigt i juni ute på Fårö. Vi slog läger på en öde strand och lagade en festmåltid för två! En vegetarisk bolognese med massor av persilja och parmesan!

Madeleine Jonstam

/ Madeleine Jönstam
Frilansande mat och livsstilfotograf och digital kreatör
@mat.verkstan

Varukorg