guider – materialguide

Materialguide

Allt om våra material – Vad är det gjort av? Var kommer det ifrån? Hur återvinner man?

Fyra huvudmaterial


Flera starka egenskaper

Trangias vindskydd och kärl är gjorda av en högkvalitativ aluminiumlegering – perfekt om du vill ha ett enkelt, funktionellt och hållbart friluftskök. I vårt sortiment finns även ett antal behandlingar och beläggningar som breddar egenskaperna hos det ursprungliga Trangiaköket.

Trangiakök 25 och 27 kan köpas med olika materialkombinationer på vindskydd, kastruller och stekpannor. Kärl i de olika materialen kan även köpas separat, för den som vill utforma sin egen kombination.

Ultralight UL

Ultralight aluminium är ett lättviktsmaterial med god värmeledande förmåga. Legeringen Ultralight (UL) kallas även 5005; den är 50 procent starkare än ”vanlig” aluminium (legering 1050). Det innebär att kärlen kan göras tunnare och köken blir lättare – utan att förlora i slitstyrka och funktion. Passar många användare som vill ha ett enkelt, funktionellt och uthålligt kök.

Hardanodized (HA)

Hårdanodiserad aluminium är en ytbehandling som gör aluminiumytan hård och reptålig, med en gråmatt finish. Behandlingen skyddar mot slitage och korrosion, och HA-aluminium är därför något lättare att rengöra än Ultralight. Vikten är densamma som motsvarande produkt i UL eftersom behandlingen tränger in i materialet. Passar användare som tidigare uppskattade våra titankärl, eftersom det är lika lätt och reptåligt.

Nonstick (NS)

Används främst i vår stekpanna men du hittar det även i våra kastruller. Nonstick-kärl är tillverkade i Ultralight med en beläggning som gör att maten inte fastnar – trots lite eller inget matfett. Det innebär att de också är enkla att diska. Samtidigt är nonstick mer känsligt och vi rekommenderar att man enbart använder trä- eller plastredskap i dessa kärl. Trangias nonstick är en PTFE-typ som är fri från PFOA.

Duossal 2.0™ (DS)

Vårt unika superlaminat Duossal 2.0™ består av aluminium och rostfritt stål som pressas samman under högt tryck. En optimal kombination där utsidan i aluminium ger god värmeledande förmåga samtidigt som insidan i rostfritt gör kärlen reptåliga och lätta att rengöra. Tjockleken på materialet är 0,8 millimeter varav 0,3 är rostfritt stål; det är robusta kärl för riktig matlagning utomhus.

Denna sida håller på att uppdateras! Behöver ni hjälp att välja? Kontakta vår kundsupport

Telefon 0640-681335
Email : customersupport@trangia.se

Varukorg